„Увод у стицање компетенција за рад са даровитом децом” (Искуства са Ерасмус+ пројекта Менсе Србије „Teachers for Gifted”)

Менса Србије вас позива на БЕСПЛАТНУ обуку „Увод у стицање компетенција за рад са даровитом децом” (Искуства са Ерасмус+ пројекта Менсе Србије „Teachers for Gifted”).

Обука ће се одржати у недељу, 18. 9. 2022, у 11:00 (Свечана сала, Шабачка гимназија, Масарикова 13, Шабац).

Присутне колеге добиће уверење о стручном усавршавању унутар установе (2 сата).

Пријава је обавезна путем пријавне форме :

Шта ћете научити на обуци?
Предавачи овом обуком желе да скрену пажњу на скривене даровите ученике. Ко су даровити и како се понашају? По којим карактеристикама их можемо препознати? Због чега је уопште важно да их препознамо? Које приступе користе у Шведској за рад са даровитим ученицима? Шта се дешава ако пропустимо да дамо подршку даровитом ученику?

На овој обуци се неће говорити о ИОП-у, већ ће се указати на особености и потребе ове необичне деце и олакшати њихово препознавање.

Такође, представиће се и пројекат који су чланови Менсе Србије, мотивисани личним искуствима, покренули и спровели у сарадњи са Менсом Шведске.

О предавачима
Јелена Илић је професор италијанског језика и књижевности. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду. Члан је Одсека за рад са децом Менсе Србије и део ауторског тима акредитованог семинара за наставнике „На даровитима свет остаје – Менса Србије о препознавању и раду са даровитима”. Учесник је Ерасмус+ пројекта „Teachers for Gifted”, Менсе Србије и Менсе Шведске. Била је стручни сарадник у изради књиге ИQ детета – брига родитеља, аутора Др Ранка Рајовића.

Момчило Степановић је учитељ у ОШ “Бановић Страхиња” у Београду. Залаже се за школу у којој се, поред академског, врши и емоционално, социјално и васпитно описмењавање деце. Аутор је више програма намењених деци и ученицима, 15 акредитованих семинара, франшизног програма Одрасталица, акредитованог дидактичког средства Креативна математика, уџбеника Радна свеска за математику 4, као и књига Бисери у пепелу, Добротољубље и Маштачи. Оснивач је удружења Креативни учитељи.

Дејан Јовић је дипломирао на Природно-математичком факултету у Новом Саду, где је и мастерирао на наставном смеру. Други мастер рад је одбранио на Хемијском факултету у Београду. Члан је стручног жирија манифестације Дан интелигенције. Члан је Института за модерно образовање, као и ЕпоЦ тима Србије. Члан одсека за зад са децом Менсе Србије и ауторског тима акредитованих семинара за наставнике „СТЕ(А)М пројектни задатак- од идеје до оцене“ и „На даровитима свет остаје – Менса Србије о препознавању и раду са даровитима“.

Видимо се у недељу у Шапцу!!!