STEM за нашу школу

Наша школа је добила STEM ознаку на платформи која је подржана од European Schoolnet и бројних организација које подржавају и промовишу науку, између осталих и Центар за промоцију науке. На овај начин Шабачка гимназија придружила се школама широм Европе које у свом раду стављају акценат на STEM у свим дисциплинама.
Координаторка Нада Филиповић, мастер професор енглеског језика истиче да је за савремен приступ у настави неопходно поред примене нових метода и умрежавање школа, размењивање примера добре праксе са школама у Европи.
За сад смо на платформи презентовали два мини пројекта:That sugar cane that tasted so good (Превенција дијабетеса типа 2) и Гојазност и индекс телесне масе који је реализовао професор хемије Дејан Јовић.
Ово је само почетак и задовољни смо што смо добро оцењени. И планирамо да наставимо. Додала бих да European Schoolnet  нуди могућност и стручног усавршавања у оквиру ове теме што је још један разлог да будемо ту. Конкретно ја сам као професор језика завршила у септембру курс „STEM out of the box“ који говори о примени  STEM – а у предметима који нису STEM као на пример језици. Знање које сам стекла је драгоцено, истакла проф. Филиповић.