Највећи успех шабачких гимназијалаца

Са поносом објављујемо вест да су ученици наше школе освојили ОСАМ награда на Државном такмичењу из математике, које је одржано у Шабачкој гимназији, 7.маја 2022.године.
Међу наведеним бројем награда, посебно истичемо да су ЧЕТИРИ ПРВЕ, што представља до сада највећи успех наших математичара на такмичењу државног нивоа.
Награде су освојили :
Милош Савић ,први разред, I награда
Јован Каличанин, други разред, I награда
Катарина Гавриловић, други разред, I награда
Ива Мијаиловић, четврти разред, I награда
Урош Митровић, И разред, II награда
Милош Раковић, други разред, III награда
Марија Савић, четврти разред, III награда
Вељко Божић, четврти разред, III награда
Додељене су и награде Шабачке гимназије, породице Јанковић и породице Радивојевић за показано изузетно математичко знање и најкреативније решење задатка Иви Мијаиловић, ученици 4.разреда наше школе и Емилу Мишићу, ученику Грађевинско техничке школе ,,Неимар“ из Ниша. Ове награде су додељене у част и успомену на професоре математике Шабачке гимназије, Лидију Јанковић и Славољуба Радивојевића, који су за живота и радног века оставили посебан траг у историји наше школе.
Честитамо ученицима и њиховим професорима : Виолети Костадиновић, Зорици Бегуш и Горану Ђурићу.
Изузетно се захваљујемо Срђану Стефановићу, нашем бившем ученику, успешном такмичару, сада асистенту на Математичком факултету у Београду и председнику Друштва математичара Шапца на великој подршци и помоћи !!!