Професор руског језика и књижевности

Татјана Маринковић

tatjanamarinkovic@sabackagimnazija.edu.rs
Масарикова 13, 15000 Шабац

Татјана Маринковић

ПРОФЕСОР РУСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ, ПЕДАГОШКИ САВЕТНИК

Испод можете прочитати кратку биографију овог професора.

Биографија

Професор руског језика и књижевности, Татјана Маринковић дипломирала је на Филолошком Факултету Универзитета у Београду-Катедра за славистику, група Руски језик и књижевност.

Своју професионалну каријеру је почела у Београду и успешно наставила у Шапцу. Од 2015. ради у Шабачкој гимназији. Један је од оснивача подружнице Славистичког друштва Србије за Западну Србију у чијем раду активно учествује. Активно сарађује са  Филолошким факултетом у Београду, Руским домом у Београду, Руском школом при Амбасади Руске федерације у Београду, Компанијом НИС у оквиру пројекта Енергија Знања, Универзитетом  Лобачевски у Нижњем Новгороду Руска федерација, 67 МАОУ гимназијом у Нижњем Новгороду, Руска Федерација, Српским центром при Универзитету Лобачевски у Нижњем Новгороду, Руска Федерација..

Од 2019. изабрана је у звање педагошког саветника.

Бави се превођењем како струче литературе тако и уметничке књижевности. Бави се менторским радом и учествује у испитима за лиценцу.

 Учесник је бројних семинара, конференција и летњих школа. Учествовала је на међународним конференцијама посвећеним ширењу културних и образовних веза између Републике Србије и Руске Федерације.

У раду примењује савремене методе и технике. Настоји да побуди и пробуди креативност и критичко мишљење код ученик. Похађала је низ како стручних семинара за професоре руског језика тако и семинаре којима се усавршавају комуникативне компетенције наставника.

У слободно време слуша музику, чита књиге, путује. Једна од великих љубави јој је и психологија те је у том смислу полазник Академије за психотерапију.