Испод прочитајте све бројеве нашег Гимназијског гласника

Гимназијски гласник

„Гимназијски гласник“, лист ученика Шабачке гимназије, покренут је 1997. године, када је у мају објављен 1. број. То је био допринос прослави јубиларних 160 година Гимназије. Тадашња редакција образлаже да постоји потреба „да се проговори о себи и другима незлобиво и објективно, с једне, и лирски танано, с друге стране“.

Такав концепт се одржао до данас. Лист је информативан и бележи најбитнија дешавања из школског живота: прославу школске славе Светог Саве, Дан школе, различите културне и спортске манифестације, рад секција, успехе наших ученика на такмичењима,екскурзије, анкете…

У Гласнику представљамо ђака генерације,омиљене професоре, успешне бивше гимназијалце. Лист оплемењују литерарни и ликовни радови даровитих, младих аутора. У једној од омиљених рубрика читалаца, матуранти се представљају на оригиналан начин, жаргоном који они најбоље разумеју.
Ове 2021. године излази 26. број „Гимназијског гласника „. Циљ нам је да између корица листа, које графички осмисле наши талентовани, млади информатичари, понудимо читаоцима актуелан и занимљив садржај.

Као потврду да се квалитет препознаје, вредно је поменути да смо два пута награђени на Републичком такмичењу које расписује Друштво за српски језик и књижевност и Министарство просвете за најбољи средњошколски лист 2008. године (2. награда) и 2016. године (3. награда). Професорке српског језика и књижевности које су припремиле награђене бројеве са ученицима су: Сузана Живковић, Татјана Илић и Катарина Бугарчић.

ПРЕУЗМИТЕ СВЕ БРОЈЕВЕ НАШЕГ ГЛАСНИКА:

Контакт информације

Уколико желите да се укључите у рад Гимназијског гласника јавите нам се.

+381 15 350 286
sabackagimnazija@gmail.com