Професор математике у Шабачкој гимназији

Мирјана Ћорилић

mirjanacorilic@sabackagimnazija.edu.rs
Масарикова 13, 15000 Шабац

Мирјана Ћорилић

ПРОФЕСОР МАТЕМАТИКЕ И ПРЕДСЕДНИК АКТИВА ПРОФЕСОРА МАТЕМАТИКЕ

Испод можете прочитати кратку биографију овог професора.

Биографија

Мирјана Ћорилић је рођена 1967. године у Шапцу где је завршила основну школу и гимназију.
Завршила је Математички факултет у Београду (смер теоријска математика) .

У Шабачкој гимназији ради од 1993. Те године је радила и у Школи за уметничке занате, а следеће 1994. и у Медицинској школи у Шапцу. Предавала је предмет рачунарство и информатика. Од 1995. године ради у Шабачкој гимназији са пуним ангажовањем и предаје математику.

У нашој школи ангажована је у организацији свих такмичења из математике општинског и окружног нивоа . Њени ученици су редовни учесници државног такмичења и често освајачи републичких награда. 2003. године била је у главном одбору за организацију Републичког такмичења из математике у Шабачкој гимназији, а годину дана касније 2004. у одбору за организацију Савезног такмичења (Србија и Црна Гора) у нашој школи .

Осим тога ,сваке године, припрема и води екипу на Екипно првенство средњих школа Србије које организује Математичко друштво Архимедес, а покренула је и одржавање такмичења „Кенгур без граница“ 2013. године у нашој школи, као и „Мислишу“ 2020.

У новом времену које је донело нове изазове, од почетка онлајн наставе, учествовала је на свим онлајн семинарима о обуци у Мајкрософт Тимсу и одмах почела да ради на тој платформи. Због разноврсне примене Мајкрософтових алата, номинована је и примљена у Мајкрософтове иновативне наставнике експерте за 2020/21 годину (MIE Expert 2020/21).